Meteen naar de inhoud

Belasting besparen

  • door
belasting besparen

Legaal belasting besparen?

Om te beginnen: belastingontduiking is niet hetzelfde als belastingfraude.
Bij belastingontduiking gaat het er vooral om zo veel mogelijk belasting te besparen, maar dan op een legale manier. Wij geven je graag een paar tips.

Minder winst maken

Wanneer je minder winst maakt betaal je minder inkomstenbelasting.
Een van de beste manieren om je winst te verlagen in een boekjaar is om de kosten zoveel mogelijk naar voren te trekken en de omzet zoveel mogelijk naar achteren te schuiven. Wanneer je aan het einde van het jaar de facturen voor het geleverde werk in december pas in januari stuurt, valt de winst niet in het boekjaar, maar het volgende boekjaar.
Wanneer je met leveranciers daarnaast kunt afspreken dat ze de facturen die zij jouw berekenen iets eerder sturen kun je zo mooi de winst drukken in een bepaald jaar.

Belasting Middelen

belasting besparen

belasting besparen door te middelen

Een andere manier van belasting besparen is middelen. Met middelen kun je hoge winsten in het ene jaar afzwakken door deze te verrekenen met lage winsten in een ander jaar. Zo kun je voorkomen dat je niet voor het hoogste tarief wordt belast, maar alle jaren voor het iets minder hoge tarief.
Middelen kan helaas pas achteraf door hiervoor een verzoek in te dienen bij de belastingdienst.

BTW voorfinancieren

Natuurlijk betalen we allemaal graag zo min mogelijk belasting en BTW is daar eentje van. Wanneer je aan het einde van de maand je factuur verstuurd en het toch wel even duurt voordat je afnemers betalen, kun je soms gemakkelijk in de betalingsproblemen komen omdat je de BTW die je af moet dragen nog niet binnen heb gekregen.
Een slimme manier om dit te voorkomen is aan het begin van de maand te factureren in plaats van aan het eind van de maand. Of zelfs aan het begin van het kwartaal, wanneer de betaaltermijn erg lang is. Zo is er nog voldoende tijd om betalingen binnen te krijgen voordat de BTW betaald moet worden.

Kun je wel wat hulp gebruiken bij het verlagen van jouw belastingen. Boek dan vandaag nog een afspraak met Danhof Finance om de mogelijkheden voor jouw onderneming te bespreken.