Meteen naar de inhoud

Boekhouding laten controleren

  • door
Boekhouding controleren

Laat uw boekhouding controleren door Danhof Finance

Het aantal ZZP-ers in Nederland groeit hard, maar niet iedere ondernemer heeft ook een boekhouder.
Vooral ondernemers met een (nog) kleine omzet kiezen ervoor om geen boekhouder te nemen, vaak omdat de kosten te hoog zijn.

Onder andere voor deze groep ondernemers is een controle van de boekhouding een goed idee. Naast onze primaire boekhoudpakketten Jortt en E-boekhouden kunnen wij een boekhoudcontrole op bijna alle boekhoudpakketten uitvoeren.

Doet u zelf de boekhouding? Voorkom problemen en laat deze eenmalig controleren.

Als gediplomeerd controller is Danhof Finance prima in staat om uw boekhouding te controleren. Bij de controle van uw boekhouding wordt op een aantal belangrijke punten getoetst of deze voldoen aan de geldige wet en regelgeving. Hiermee voorkomt u dat bij een audit door de belastingdienst een boete e/o naheffing krijgt.

Tijdens de controle analyseren wij voor één boekjaar de boekhouding op fouten en gemiste voordelen. Als resultaat van deze analyse ontvangt u een controlerapport. Met dit rapport kunt u gemakkelijk zelf de boekhouding herstellen en aanvullen.
Vaak brengt deze controle een aantal bevindingen aan het licht die op alle boekjaren in de boekhouding betrekking hebben. Hierdoor kunt u het rapport ook  gebruiken voor het herstellen van andere boekjaren.

Boekhouding controleren latenMet het controleverslag van jouw boekhouding kun je direct aan de slag om jouw boekhouding op orde te maken.

De boekhoudcontrole kost 149 euro voor een boekjaar. Deze kun je gemakkelijk aanvragen via ons contactformulier.

Wanneer is een accountantsverklaring verplicht?

De directie van een onderneming is verantwoordelijkheid voor het laten controleren van de jaarrekening door een accountant. Deze audit is wettelijk verplicht wanneer de rechtspersoon gedurende twee achtereenvolgende jaren voldoet aan twee van de volgende drie criteria:
1. Balanstotaal >€ 6 miljoen
2. Omzet > € 12 miljoen
3. Werknemers > 50

Voldoet jouw onderneming niet aan twee van deze drie criteria? Dan kun je gewoon bij een boekhouder terecht.