Ga naar de inhoud

Boekhouding / administratie uitbesteden

  • door
Boekhouding administratie uitbesteden

Jouw boekhouding / administratie uitbesteden?

boekhouding administratie uitbesteden ZZP BVDe administratie is voor veel ondernemers het minst favoriete onderdeel van het ondernemerschap, maar zeker wel belangrijk. De meeste ondernemers zijn gestart vanuit de behoefte om zelfstandig te zijn. Het besteden van tijd aan het bijhouden van de administratie is echter voor de meeste ondernemers geen pretje. De boekhouding uitbesteden aan Danhof Finance is daarom voor veel ondernemers een voor de hand liggende keuze.

Grote ondernemingen zijn verplicht om een accountant in de arm te nemen die de cijfers vaststelt. De meeste ondernemingen mogen echter zelf beslissen of ze de boekhouding zelf doen of uitbesteden.

Zelf de boekhouding doen of toch een boekhouder?

Wanneer je over voldoende kennis van boekhouden en belastingzaken beschikt kun je ervoor kiezen om de boekhouding helemaal zelf te doen.

Twijfel je wel eens over het juist boeken van jouw bonnetjes of wil je liever je tijd besteden aan andere zaken? Dan is het (deels) uitbesteden van jouw boekhouding of administratie misschien een goede keuze. De redenen voor het uitbesteden van de boekhouding verschillen per ondernemer. De een wil graag meer tijd vrijmaken om zich te kunnen focussen op het ondernemen terwijl de ander het vooral belangrijk vindt dat de administratie gedaan wordt door een professional om fouten te voorkomen. Daarnaast is er een groep ondernemers die het belangrijk vindt om zelf de boekhouding grotendeels te doen om zo meer grip op de financiën van de onderneming te houden.

Bij onze klanten zien wij een grote groep ondernemers die liever de gehele boekhouding uitbesteden. Daarnaast ondersteunen wij veel ondernemers, die zelf de boekhouding doen, door het controleren van de boekhouding. Met name de aangiftes (vennootschapsbelasting, omzetbelasting en Inkomstenbelasting) zijn onderdelen die veel ondernemers liever uitbesteden. Het uitbesteden van de aangiftes is hierbij een goede manier om fouten in de administratie te voorkomen. Voordat wij de aangiftes verzorgen controleren wij altijd of de boekhouding voldoet aan de eisen en regels van de belastingdienst.

Het samenwerken met een boekhouder heeft dus een aantal voordelen, maar brengt uiteraard ook extra kosten met zich mee. Je zult je dus in eerste instantie moeten afvragen of jouw onderneming deze extra kosten kan dragen. Is er onvoldoende financiële ruimte om de boekhouding uit te besteden, dan is het toch verstandig om een boekhouder naar jouw administratie te laten kijken.

Bij ons kun je al terecht voor slechts 29 euro per maand. Hiervoor kun je het hele jaar door bij ons terecht voor advies en ondersteuning bij ingewikkelde boekingen. Daarnaast wordt er door ons aan het einde van het boekjaar een uitgebreide controle gedaan op jouw boekhouding.

Wat zijn de voordelen van een boekhouder?

Een boekhouder weet aan welke eisen jouw administratie moet voldoen en welke kosten aftrekbaar zijn. Door jouw boekhouding uit te besteden kun je veel tijd besparen aan het bijwerken van de administratie. Daarnaast is dit het dagelijkse werk van een boekhouder die daardoor veel beter op de hoogte is van alle wetten en regels. De administratie uitbesteden hoeft hierdoor niet altijd heel duur te zijn.

Naast het voldoen aan de wettelijke verplichtingen van een administratie kan een boekhouder jou ondersteunen met diverse andere vraagstukken. Je moet hierbij bijvoorbeeld denken aan advies op het gebied van ondernemersrisico’s en het opstellen van stukken voor een financieringsaanvraag.

Wat kun je van ons verwachten?

Samen met jou kijken we welke oplossing het beste bij jouw onderneming past. Je kunt bijvoorbeeld de administratie volledig aan ons uitbesteden of ervoor kiezen om zelf de boekhouding te doen met onze ondersteuning. Wij stemmen onze dienstverlening volledig af op jouw wensen en mogelijkheden. Zo heb je voor een vast maandbedrag altijd inzicht in jouw financiële situatie en hou je tijd over om te ondernemen.

Als administratiekantoor bestaat een groot deel van onze werkzaamheden uit het verzorgen van de financiële administratie van onze klanten. Dit gaat echter beduidend verder dan alleen boekhouden. Als jouw vertrouwde boekhouder in Leeuwarden, ondersteunen en adviseren wij jou bij alle aspecten van het ondernemerschap. Zo kun jij je focussen op wat je het liefst doet: ondernemen.

Wij nodigen je graag uit voor een kennismakingsgesprek.