Meteen naar de inhoud

Jaarrekening ZZP of BV opstellen

  • door
Jaarrekening opstellen ZZP

ZZP of BV Jaarrekening opstellen

jaarrekening opstellen ZZP BVHeb je een jaarverslag nodig voor een hypotheek, kredietaanvraag of huurwoning? Neem dan contact met Danhof Finance op zodat wij snel een jaarrekening voor jouw BV of ZZP onderneming kunnen opstellen.

Wij zijn bekend met vele boekhoudpakketten en andere administratievormen. Daardoor kunnen wij, op basis van jouw boekhouding, in de meeste gevallen gemakkelijk een jaarrekening samenstellen. Onze jaarrekening wordt over het algemeen zonder problemen geaccepteerd door banken en kredietverstrekkers.

Het opstellen van jaarverslagen bieden wij aan voor een vast tarief, zodat er geen verrassingen achteraf zijn. Dit tarief is maatwerk omdat iedere onderneming weer anders is.

Prognose opstellen

Vaak worden wij bij een hypotheek- of kredietaanvraag ook gevraagd om een prognose voor de komende jaren op te stellen.  Bijna alle kredietverstrekkers willen graag een prognose zien van de toekomstige resultaten. In de prognose proberen wij de verwachtingen over de toekomst van jouw organisatie financieel vast te leggen. Hierdoor ontstaat voor de kredietverstrekker onder andere een inzicht in de gevolgen van de investering en de stabiliteit van de onderneming. Daarbij geeft dit tevens een vooruitblik op de mogelijke groei van jouw ZZP onderneming of BV in de toekomst.

Op basis van de door ons samengestelde jaarrekening kunnen wij eenvoudig een prognose voor de komende jaren maken. Hiervoor maken we graag gebruik van jouw visie op de toekomst. Aangevuld met onze kennis en ervaring kunnen wij dit meenemen in het totaalplaatje, om zo een realistische prognose op te stellen.

Aanvullende werkzaamheden?

Heb jij behoefte aan extra ondersteuning, voor bijvoorbeeld het controleren van de administratie of ingewikkelde boekingen? Of is de administratie nog niet helemaal volledig verwerkt? Voor het uitvoeren van deze werkzaamheden kunnen wij na een korte inventarisatie van de boekhouding een passende aanbieding doen. Wij bieden bijvoorbeeld een eenmalige controle van de boekhouding aan voor 189 euro. Voor een langdurige samenwerking met minimale kosten bieden bij ook voortdurende ondersteuning aan met een maandabonnement vanaf 29 euro.

Jaarwerk BV

Als eigenaar van een BV bent je verplicht om jaarlijks aangifte te doen voor de vennootschapsbelasting. Daarnaast ben je verplicht een jaarrekening te deponeren bij de Kamer van Koophandel. Wanneer jij zelf de administratie voor de BV (Holding en werkmaatschappij) doet is ook vaak een controle van de boekhouding noodzakelijk. Wanneer dit nodig is verwerken wij als onderdeel van het jaarwerk ook een aantal aanvullende journaalposten in de boekhouding.

Aanvullende journaalposten aan het einde van het boekjaar bestaan onder andere uit:

  • Afsluiting van het boekjaar door het resultaat over te boeken
  • Boeken van de afschrijvingen
  • Opschonen van de balans

Bekijk voor de volledigheid ook dit artikel over de jaarafsluiting. Het jaarwerk verzorgen wij graag voor u voor een vooraf overeengekomen bedrag.

Combinatie offerte

Heeft u meerdere werkzaamheden en documenten in een keer nodig? Bijvoorbeeld voor uw BV of voor een kredietaanvraag of hypotheek. Dan maken wij graag een scherpe combinatie offerte voor u. Voor een dergelijke prijsopgave kunt u een kennismakingsgesprek inplannen of via het contactformulier een aanvraag doen. Een persoonlijk gesprek heeft hierbij onze voorkeur, maar wanneer dit niet mogelijk is ontvangen wij graag zoveel mogelijk informatie om u goed van dienst te kunnen zijn.