Inkomstenbelasting onder controle

De inkomstenbelasting van dit jaar moet in het volgende jaar worden aangegeven en indien van toepassing ook betaald worden. De vraag die wij hierover regelmatig van onze klanten ontvangen is: hoeveel moet ik reserveren voor de inkomstenbelasting?

Wij helpen jou graag om jouw inkomstenbelasting onder controle te houden door een voorlopige aangifte te doen of met ons service de IB-Check.

De IB Check

Met onze service ‘de IB check‘ kunnen wij op basis van jouw huidige winst en de resultaten uit het verleden een goede inschatting maken van de inkomstenbelasting voor dit jaar. Je kunt de IB-check meerdere malen per jaar door ons laten uitvoeren, zodat jij voldoende kunt reserveren.

Voorlopige aangifte

Via de voorlopige aangifte is het ook mogelijk om alvast maandelijks (een deel van) de belasting in het lopende belastingjaar te betalen. Dit voorkomt dat je achteraf grote bedragen ineens moet betalen, maar betekend ook dat je dit geld al hebt uitgegeven en niet voor andere zaken kunt gebruiken. Wanneer je bijvoorbeeld dit jaar wat extra geld nodig bent voor een investering is het misschien beter om de betaling van de inkomstenbelasting door te schuiven. Ben je echter niet zo goed in het reserveren voor de inkomstenbelasting, dan is vooraf betalen voor jou misschien beter.

Een IB-check kun je bij Danhof Finance laten doen voor 59 euro en de voorlopige aangifte voor 39 euro. Wil je hiervan gebruik maken geef dit dan via onderstaand formulier aan ons door.

Voorlopige aangifte inkomstenbelasting

IB check

# De belastingdienst zal - indien van toepassing - op basis van de bij hun bekende gegevens uit het laatst definitief vastgestelde jaar een voorlopige aanslag opleggen. Onze aangifte overschrijft deze aanslag van de belastingdienst.

# mocht er iets gewijzigd zijn in jouw situatie, zoals de aankoop van een huis of een andere baan naast jouw onderneming, geef het dan even door.