Meteen naar de inhoud

Zakelijke Schulden Voorkomen

  • door
Schulden voorkomen

Schulden maken meer kapot dan je denkt

Zakelijke schulden voorkomen? Een financiële tegenvaller kan iedere ondernemer overkomen. Zo kun je bijvoorbeeld door betalingsproblemen van een klant zelf in de problemen komen.

De impact van schulden wordt vaak onderschat omdat het een complexe aaneenschakeling is van verschillende factoren. Als een druppel water in een stille vijver hebben schulden ook een rimpel-effect op alle betrokken partijen. Naast de financiële impact is er ook een groot stuk emotionele impact, en dit geldt voor alle betrokken partijen. Voor schulden geldt dus bovenal: voorkomen is beter dan oplossen.

Wacht niet te lang! Schulden kun je voorkomen

zakelijke schulden voorkomenNaarmate er langer wordt gewacht met het aanpakken van schulden wordt het steeds lastiger om de schulden op te lossen. Echter door het gevoel van financiële schaarste treedt er meestal een overlevingsmechanisme in werking, waardoor mensen met schulden niet in staat zijn financieel gezond gedrag te vertonen.

“Financieel gezond gedrag is gedrag dat voorkomt dat er achterstanden in betalingen ontstaan, nu en in de toekomst”

Gezond financieel gedrag vraagt wilskracht en uithoudingsvermogen. Voor degene waarvoor dit niet van nature vanzelfsprekend is is ondersteuning noodzakelijk om verdere problemen te voorkomen.

Wij helpen regelmatig ondernemers met schulden, maar liever helpen we ondernemers om zakelijke schulden te voorkomen.

Schuldbemiddeling

Onze schuldhulp werkzaamheden worden grotendeels uitgevoerd in opdracht van schuldhulporganisaties waarmee wij een samenwerking hebben. In deze gevallen zorgt Danhof Finance meestal voor het bijwerken van de administratie en alle achterstallige aangiften.

In een aantal gevallen wordt door ons schuld bemiddeling verleend. Bij schuld bemiddeling proberen wij voor onze klant een oplossing te vinden voor de schulden. Dit wordt door ons gedaan door contact op te nemen met de schuldeisers. Hierbij proberen wij een voor alle betrokken partijen acceptabele oplossing te vinden voor de schulden. Waar dat mogelijk is proberen wij een betalingsregeling en/of finale afkoop van de schulden overeen te komen.